anbi 54x24 ssh  twitter 24  facebook 24

Bezoek het Haaksbergerveen en de herder met de schaapskudde

De Stichting Schaapskudde Haaksbergen organiseert in samenwerking met het IVN Haaksbergen wandelingen naar het Haaksbergerveen. Het gaat om 8 wandelingen waarvan de helft met een bezoek aan de schaapskudde met herder.

Voor meer informatie en boeken Veenverhalen > Booking

Laatste nieuws

Tocht naar het veen 5 mei 2024

IMG 9702 Verbeterd NR 002
Eindelijk is het weer zover! Na vier lange donkere maanden in de schaapskooi, waarin ongeveer 450 lammetjes zijn geboren, mag de schaapskudde weer naar het Haaksbergerveen en de grote stille heide, terug naar waar de kudde voor bedoeld is: natuuronderhoud door middel van begrazing op het prachtige hoogveen.
Op Bevrijdingsdag zondag 5 mei om 11.00 uur gaat het gebeuren en dat is dan ook onze bevrijdingsdag voor dier en mens. Onze schapen dansen weliswaar niet als koeien, maar het is wel te merken dat de hele kudde blij en opgewonden is. Ook voor de herders breekt het mooie hoedseizoen weer aan. Het meest blij is onze penningmeester, want de schapen vreten nu zelf en hoeven niet meer op stal gevoerd te worden.

Wilt u deze wandeltocht meelopen met de kudde, dan kan dit. Dat kost niets, maar u moet uw hond wel thuis laten, anders wordt de onrust te groot. De tocht is ongeveer 1 km lang en zal een klein uur duren. Het Bezoekerscentrum is voor deze gelegenheid vanaf 10.00 uur open tot 16.30 uur. U kunt dus voor of na de wandeling genieten van een kopje koffie of thee met heerlijk appelgebak en fris of een ijsje voor de kinderen. Als u niet op de fiets kunt komen, dan graag auto’s parkeren vanuit Haaksbergen aan de linkerkant van de Welmerweg.

Welkom aan de Schapendrift 11 in Haaksbergen.
Tot ziens bij de jaarlijkse Tocht naar het Veen.

Toon Tankink – voorzitter Stichting Schaapskudde Haaksbergen

Lente in de Kooi > Foto's Roofvogelshow 2024

Hieronder vinden jullie de link naar de foto's die zijn gemaakt tijdens de fotosessie van de roofvogels.
Met dank aan Erika de Lugt en medewerking van de 'Valkenhof Roofvogeldemonstraties'.

Link naar de foto's: https://photos.app.goo.gl/jLfkCexCTTeLG4PY6

Wanneer je op een foto klikt met de muis, wordt het uitvergroot. Rechtsboven kun je op de drie puntjes klikken voor meer opties. Daar staat onder meer 'downloaden'. Hiermee kun je de foto dus ophalen.

Amerikaanse torenvalk Falco sparverius 2048

Kerstkaart SSH

Naoberfestival
Kleine Kerstwandeling bij de schaapskudde
Tweede druk boek Snow!

In dit artikel aandacht voor 3 items als in de kop aangegeven.


Naoberfestival

Ook dit jaar op zondag 10 december doet de Stichting Schaapskudde Haaksbergen mee aan het jaarlijkse 'Noaberfestival'. Op deze dag kunt u op heel veel plaatsen in en om Haaksbergen genieten van muziek in huiskamers, kantines en/of bedrijven. Nu dus ook weer in het Bezoekerscentrum bij de schaapskooi aan de Schapendrift 11.

spolkwarteerkeOm 12.00 - 13.00 - 14.00 uur treden vier muzikanten uit Buurse voor u op onder de naam 't Spölkwarteerke.
(Foto: www.soundclick.com/spolkwarteerke)
Daarna nemen enkele muzikanten van de Buurser harmonie Crescendo het stokje over. Zij treden op om 15.00 - 16.00 - 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Graag heten wij jullie welkom op zondag 10 december!


Kleine Kerstwandeling bij de schaapskudde

Dit jaar hebben we met Kerst de luxe van 3 'zondagen op rij'. Wat is het dan heerlijk om op tweede kerstdag even lekker in de buitenlucht uit te waaien met een frisse wandeling.

Haaksbergerveen 008 1000Voor het tweede jaar organiseert Schaapskudde Haaksbergen een sportieve ochtend en hebben we weer een leuke Kerstwandeling rondom het bezoekerscentrum uitgezet. De wandeling is 4 á 5 kilometer en geschikt voor iedereen; jong en wat ouder, (kleine) kinderen, kinderwagens, rolstoelen, rollators of de slee. Ook de hond kan gezellig mee.

Vanaf 10 uur schenken wij een kopje koffie, thee of chocolademelk, wordt de route uitgedeeld en kan er met de wandeling gestart worden. Bij terugkomst in het bezoekerscentrum staat er een lekker drankje klaar en is er de mogelijkheid om voor de lunch een kop erwten- of tomatensoep met stokbrood te kopen.

De kosten voor deze wandeling zijn: €3,50 voor kinderen van 4 t/m 15 jaar. Kinderen tot 4 jaar gratis. Vanaf 16 jaar en ouder €5,-. Dit is inclusief kopje koffie, thee of chocolademelk en consumptiemunt voor het drankje bij terugkomst.

Inschrijven kan via een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin vermeld het aantal personen (Volwassen, kind tot 4jr en kind 4 t/m 15jr.
Betalen bij voorkeur vooraf op rekeningnummer: NL80RABO0324293186 onder vermelding van Kerstwandeling.

Wij zien jullie graag op Tweede kerstdag.
Schaapskudde Haaksbergen, schaapskooi en bezoekerscentrum het Horstervennehoes,
Schapendrift 11, Haaksbergen


Tweede druk boek Snow!

Boek SnowDoor de grote belangstelling voor het boek Snow was de eerste druk sinds enkele weken uitverkocht. Gelukkig hebben we in goed overleg met de schrijfster/tekenaar Rose van der Lof nog net op tijd voor de Kerst een tweede druk klaar in een beperkte oplage. In dit boek leest u het waargebeurde sprookje over de Border collie Snow.

Dankzij dit hondje heeft de Stichting Schaapskudde Haaksbergen een schaapskooi met bezoekerscentrum kunnen bouwen!

Het is een heel mooi voorleesboek in dichtvorm en met prachtige tekeningen erbij. Een zeer geschikt Kerstgeschenk voor jong en oud! Daarom gaat de Stichting dit boek aanbieden voor een gereduceerde prijs van € 17.95. Na de Kerstdagen kost het boek € 19.95.

Het boek is te koop in het bezoekerscentrum, geopend op woensdag/zaterdag/zondag van 12.00 tot 16.30 uur, waar u ook onder het genot van koffie/thee en appelgebak met slagroom verhalen kunt horen en filmpjes bekijken over de geschiedenis van de Haaksbergse schaapskudde.

Rabo clubsupport 2023