anbi 54x24 ssh  twitter 24  facebook 24

Bezoek het Haaksbergerveen en de herder met de schaapskudde

De Stichting Schaapskudde Haaksbergen organiseert in samenwerking met het IVN Haaksbergen wandelingen naar het Haaksbergerveen. Het gaat om 8 wandelingen waarvan de helft met een bezoek aan de schaapskudde met herder.

Voor meer informatie en boeken Veenverhalen > Booking

Fout

!!! There isn't an id selected for the GMapFP plugin !!!

info_algemeen

Infocentrum 001

Openingstijden Bezoekerscentrum

Alle dagen van 12:00 tot 16:30uur

Let op!!!
Het bezoekerscentrum kan op een aantal dagen gereserveerd zijn voor besloten bijeenkomsten. De dagen waarop vindt u hieronder (indien van toepassing).

 

Waar is de kudde

Het hoedseizoen is begin mei weer begonnen dus, kunt u de kudde weer op het Haaksbergerveen tegenkomen. De locatie(K) waar de kudde zich bevindt is te vinden op het kaartje hieronder.
Locatie is bij benadering, klik voor meer informatie in het kaartje op de K-marker.

Wanneer je op 'More' klikt en de optie 'Panoramino Photos' aanvinkt, worden de foto's getoond zoals deze op Google(maps) zijn geplaatst. Hier kun je op klikken voor een vergroting.

Om een route te plannen kun je onder het kaartje in het bovenste lege vakje je (eigen) woonplaats in typen en bij "To" kiezen uit de lijst voor Haaksbergerveen. Klik daarna op "Go" en de route wordt op de kaart uitgezet met daaronder een beschrijving. klik helemaal rechts onderaan op het printer-icoontje om de beschrijving uit te printen.

!!! There isn't an id selected for the GMapFP plugin !!!

INLEIDEND
De website "www.schaapskuddehaaksbergen.nl" is een initiatief- en in beheer van de "Stichting Schaapskudde Haaksbergen".

AANSPRAKELIJKHEID
De inhoud van de site "www.schaapskuddehaaksbergen.nl" is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kan de Stichting Schaapskudde Haaksbergen niet garanderen dat de inhoud van deze website en de daarin verwerkte informatie en gegevens te allen tijde en in alle opzichten juist en volledig is danwel juist wordt weergegeven op de verschillende beeldschermtypen. Dit geldt ook voor websites of media waarnaar door middel van hyperlinks of anderszins verwezen wordt.

De Stichting Schaapskudde Haaksbergen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de volledigheid en juistheid van de gegeven informatie. Verder aanvaardt de Stichting Schaapskudde Haaksbergen geen aansprakelijkheid jegens degene die inlogt op de website van Stichting Schaapskudde Haaksbergen of anderszins van deze website gebruik maakt voor schade die daaruit voor deze, uit welken hoofde dan ook, mocht voortvloeien.

ALGEMEEN
De Stichting Schaapskudde Haaksbergen is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de toegang tot de informatie op enige site die is verbonden danwel gelinkt van of naar deze site.

TOT SLOT
De verstrekte informatie kan aan wijziging onderhevig zijn en kan steeds door de Stichting Schaapskudde Haaksbergen, eventueel zonder aankondiging, gewijzigd, aangevuld of verwijderd worden

Copyright © 2010 Stichting Schaapskudde Haaksbergen

URL: http://www.schaapskuddehaaksbergen.nl

De website "www.schaapskuddehaaksbergen.nl" en de inhoud van deze is eigendom van de Stichting Schaapskudde Haaksbergen en auteursrechterlijk beschermd. Het is niet toegestaan zonder toestemming van de Stichting Schaapskudde Haaksbergen deze site of enig onderdeel daarvan te kopiëren.


Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere wijze ook en/of commercieel gebruik van de inhoud van deze site is dan ook alleen mogelijk na toestemming van de auteur en/of de Stichting Schaapskudde Haaksbergen.

INLEIDING

Welkom op de website van de "Stichting Schaapskudde Haaksbergen".

Deze website informeert u over allerhande zaken rondom de schaapskudde, schaapskooi (hier in de regio "schaapschot" genoemd), de Stichting, begrazingsgebied "het Haaksbergerveen" en allerlei activiteiten.

schaapschot_Steenbarg_0De "Stichting Schaapskudde Haaksbergen" heeft tot doel het begrazen van het Haaksbergerveen met omliggende gebieden en is op dit moment druk doende met het realiseren van een vast ontmoetingspunt, de "schaapskooi". Op dit moment heeft  realisatie van een (nieuwe) schaapskooi(schot) de hoogste prioriteit. Immers, de schaapskooi is de basis van waaruit alle activiteiten worden ontplooid. Dit betreft niet alleen de begrazing van het veen, maar dient ook als uitganspunt voor allerlei activiteiten al dan niet in nauwe samenwerking met de VVV-Haaksbergen en andere organisaties.


Wij houden u van alle ontwikkelingen op de hoogte door middel van deze website. Meer informatie over de stichting kunt u vinden onder het gelijknamige menu-item.

De geplande activiteiten kunt u vinden middels het menu aan de rechterzijde. Te denken valt hier bijvoorbeeld aan lammetjesdag, schaapscheerderfeest en de praktijkwedstrijden schapendrijven voor honden.
Mocht u tijdens het begrazingsseizoen willen weten waar de kudde zich op een bepaald moment bevindt, kijk dan even onder het menu-item 'Schaapskooi > Waar is de kudde'.

De website is wordt regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. Komt u dus gerust vaker de site bezoeken.